15–тото "Национално животновъдно изложение Сливен 2019"

Среща на елита – под това мото в Сливен се събраха животновъди от цялата страна. 

slide hanover2

Събитието откри министърът на земеделието Десислава Танева и изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството /ИАСРЖ/.

Събитието беше посетено и от министър- председателя Бойко Борисов . Животновъди и селекционери от цялата страна се събраха на 15-тото Национално изложение по животновъдство в Сливен. В изложбения център бяха показани 600 животни - крави, овце, кози, биволи, коне, кучета, пернати и зайци. Организатор на форума е Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството с подкрепата на МЗХГ и ДФЗ.

Най-добрите транжори в страната премериха сили в състезанието „Майстор месар“

На 15-то Национално животновъдно изложение се проведе състезание на най-добрите транжори от страната и премериха сили в битката „Майстор месар“, организирано от Асоциацията на месопреработвателите в България.

В битката за националната титла се включиха 14 транжори. Те не само се надпреварваха с часовника, но бяха изправени пред предизвикателството да покажат прецизност и умения в обработката на различни видове месо: агнешко, пилешко, говеждо и свинско. Независими съдии оценяваха всеки състезател въз основа на техника и умения, изработка и цялостно завършване на продукта. 

За да наблюдават най-добрите майстори на ножа и да опитат вкусните месни продукти, в шатрата дойдоха и премиерът Бойко Борисов ,министърът на земеделието Десислава Танева и изпълнителният директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. Те бяха впечатлени от уменията, които изисква професионалната обработка на месо и състезателния дух на участниците.  

Ето победителите в различните категории: 


Агнешко месо:
1 място и златен медал: Петър Петров
2 място и сребърен медал: Христина Костадинова
3 място и бронзов медал: Николай Узунов 

Говеждо месо:
1 място и златен медал: Станислав Вачев
2 място и сребърен медал: Петър  Петров
3 място и бронзов медал: Константин   Виткинов

Свинско месо:
1 място и златен медал: Петър  Петров
2 място и сребърен медал: Станислав  Вачев
3 място и бронзов медал: Христина Костадинова

Пилешко месо:
1 място и златен медал: Николай  Узунов
2 място и сребърен медал: Петя Йорданова
3 място и бронзов медал: Цветанка Младенов