iasrj logo right

  НОВИНИ

  Схема за държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните за 2023г.

  Финансов ресурс от 9 000 000 лв. утвърди Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) за развъдните организации по схемата за държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните за 2023 г.

   Помощта е насочена към регистрирани земеделски стопани, занимаващи се с животновъдство. Предоставя се за подпомагане на селекционните дейности в животновъдния сектор под формата на субсидирани услуги (за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните) от одобрени развъдни организации под контрола на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ).

  Общият бюджет по схемата е 9 000 000 млн. лева, като средствата покриват до 100% от административните разходи за създаване и поддържане на родословна книга и до 70% от разходите по изпитвания за определяне на генетичните качества или продуктивността на животните.

  Указания за прилагане на схема на държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните за 2023г.

   

  гр,София 1756

  ул.Бистришко шосе №: 26


  +359 2 961 13 29

  delovodstvo@iasrj.eu

  © 2024 ИАСРЖ. Всички права запазени. Разработка Comtechsys