iasrj logo right

    НОВИНИ

    Проверка на депо с.Долни Воден

    На 10.03.2020г., съгласно т.7.2.7. от „Указания за прилагане на Схемата на държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните за 2019 г.“, експерти на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството, извършиха проверка на постъпилите за преценка по собствена продуктивност мъжките агнета в депото в с. Долни Воден, обл. Пловдив.

    Животните са от породите Софийска/Елинпелинска/, Западностаропланинска и Брезнишка, контролирани от Развъдна асоциация за автохтонни породи овце в България. 

    Мъжките животни са преценени по тип, екстериор и растежни способности.

    До края на месец март 2020г, на постъпилите в депото животни ще бъдат взети кръвни проби за извършване на ДНК-анализ.

    При посещението на депото, освен експертите на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството - г-н Стоян Стоянов, гл. експерт овцевъдство и г-н Стефан Чолаков – ЮЦРЦККРД, председателя на Развъдна асоциация за автохтонни породи овце в България, доц. д-р Андрея Колев, присъстваха и членове на развъдната организация.

    След приключване на теренната проверка, беше проведена работна делова среща, на която бяха разисквани проблеми във връзка с кочопроизводството и обсъдени насоки и перспективи за неговото осъвършенстване.

    гр,София 1756

    ул.Бистришко шосе №: 26


    +359 2 961 13 29

    delovodstvo@iasrj.eu

    © 2024 ИАСРЖ. Всички права запазени. Разработка Comtechsys