iasrj logo right

  НОВИНИ

  От  10.11.2023 г. със заповед на изпълнителния директор на БАБХ влиза забрана за провеждане на пазари за живи животни, както и провеждането на изложби на домашни животни и птици, екзотични животни и птици на територията на цялата страна.

  Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и учени от Селскостопанска академия, съвместно с ИАСРЖ обсъдиха проекти за използване достиженията на молекулярната биология  с цел подобряване на мониторинга и ефективността на селекционния процес в говедовъдството и овцевъдството в България на среща в МЗХ.

  На 20.10.2023г. в Института по животновъдни науки – Костинброд се проведе съвместна работна среща между ръководството и учени от Института, Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и представители на Китайското посолство – І-ви секретар г-н Hi Jie и двама ІІ-ри секретари по науката – г-н Guo Dacheng и г-н Ning Yongpeng.

  Повече от 10 000 души дойдоха да видят първокласни животни от цяла България по време на XVII-ото Национално животновъдно изложение в петък край Сливен. „Срещата на елита“ бе открита от земеделския министър Кирил Вътев и изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за селекция и репродукция в животновъдството Георги Йорданов.

  гр,София 1756

  ул.Бистришко шосе №: 26


  +359 2 961 13 29

  delovodstvo@iasrj.eu

  © 2024 ИАСРЖ. Всички права запазени. Разработка Comtechsys