Медиите за нас

Проф. д-р Васил Николов Изпълнителния директор на ИАСРЖ свиква във вторник Националния съвет по генетични ресурси По повод участие на EuroTier 2012 (noa.bg - 29.07.2012г.)

 nikolov29.7Проф. д-р Васил Николов Изпълнителния директор на ИАСРЖ свиква във вторник Националния съвет по генетични ресурси- секция „Застрашени от изчезване и изчезващи породи" По повод участие на EuroTier 2012 световен форум чрез Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството, към МЗХ.
В гр. Хановер, Германия, най-големият в света изложбен комплекс, ще отвори врата от 13 до 16 ноември пред международната публика за топ събитието на животновъдството за годината – EuroTier 2012. Това е международно специализирано изложение за животновъдство, птицевъдство и мениджмънт в селското стопанство.
Програмата на събитието включва всички аспекти на съвременното животновъдство, биоенергетика, аквакултури, сервизни услуги. Очаква се на изложението да участват 2 100 изложители от 50 страни, разположени на 250 000 kв м, с което EuroTier 2012 ще бъде с 30 процента по голямо от последното издание на изложението, проведено преди 2 години. Голяма част от изложителите се очаква да бъдат чужденци.
България ще представи част от националното си богатство – местните автохтонни породи. Ще се представят 5-6 автохтонни породи овце, 1-2 породи кози, и крава с теле от породата Родопско късорого говедо. За уточняване на детайлите, проф. Николов свиква във вторник 31.07. 2012 година Националния съвет по генетични ресурси- секция „Застрашени от изчезване и изчезващи породи".